Fortsätt till innehåll

Har du frågor om Chromebook?

Få svaren på några av de vanligaste frågorna om Chromebook

Kan jag göra allt jag behöver på Chromebook?

Ja. Chromebook har de appar du behöver för jobb och fritid. Du kan vara produktiv med appar som Microsoft® Office, skapa med appar som Adobe Lightroom och koppla av med appar som Netflix eller de PC-spel, konsolspel och mobilspel som du gillar.

En person sitter i en soffa och tittar på en tv-presentation. En annan person sitter på golvet vid ett soffbord med en Chromebook.

Är Chromebook-enheter säkra?

Alla Chromebook-enheter har inbyggda säkerhetsfunktioner. Det innebär att du är skyddad så fort du öppnar din nya Chromebook. ChromeOS har även flera säkerhetslager och uppdateras ständigt.*

*Se hur länge en enhet kvalificerar sig för uppdateringar på g.co/chromeosupdates/sv/.

Kan jag använda Microsoft® Office på en Chromebook?

Det går att använda Microsoft® Office på Chromebook. Oavsett om du vill ha Word, Excel® eller PowerPoint® så hittar du enkelt apparna på webben. Och eftersom du även har Google Dokument, Kalkylark och Presentationer på din Chromebook kan du hålla dig produktiv och få jobbet gjort.

* Du får ytterligare funktioner med en prenumeration på Microsoft 365. Microsoft, Excel och PowerPoint är registrerade varumärken som tillhör Microsoft Corporation.

Är Chromebook bra för spel?

Ja. Du får åtkomst till dina favoritspel för dator, konsol och mobila enheter med Chromebook. Du kan även spela kvalitetsspel som Cyberpunk 2077, Assassin’s Creed Valhalla och många fler på GeForce NOW. Du hittar också mobilspel som Clash of Clans, Star Wars: KOTOR med flera i Play Butik.

En person sitter i en soffa med fötterna uppe och spelar tv-spel på en Chromebook med hjälp av en spelkontroll.

Klarar Chromebook av tyngre belastning?

Alla Chromebooks är snabba och säkra enheter som uppfyller dina dagliga datorbehov. Om du är ute efter en mer kraftfull enhet finns även Chromebooks som särskilt utformats för att göra flera saker samtidigt och kan hantera tyngre belastning.

En person klädd i randigt sitter vid ett skrivbord och jobbar på en Chromebook som är ansluten till en extern skärm.

Vilka Chromebooks kan jag välja bland?

Chromebook finns i olika former och storlekar och har olika specifikationer så att du kan hitta den modell som passar dina behov bäst. Det finns tunna, lätta och kraftfulla laptops, konvertibla enheter som kan roteras 360 grader samt löstagbara enheter som enkelt kan växla mellan laptop- och surfplatteläge.

En öppen Chromebook står på en bänkskiva med vit marmor med en mobiltelefon på vänster sida och en krukväxt i bakgrunden.

Har Chromebook tillräckligt med lagringsutrymme?

Ja. Du kan få det lagringsutrymme du behöver på en Chromebook på en lokal enhet i molnet. Du kan skaffa en enhet med stort lokalt lagringsutrymme och vi bjuder dessutom på 100 GB lagringsutrymme i molnet under ett år när du köper en ny Chromebook.

En person står framför en vägg med foton och skriver på en Chromebook som står på ett bord omgiven av kameraobjektiv.

Fungerar Android-telefoner med Chromebook?

Chromebook och Android-telefonen är utformade för att fungera tillsammans. Med Phone Hub kan du hantera telefonens inställningar och svara på meddelanden direkt från Chromebook. Du kan också låsa upp din laptop med ett tryck, enkelt ansluta till surfzoner med mera.

Fungerar Chromebook offline?

Med Chromebook får du underhållning och kan fortsätta vara produktiv, till och med offline. Om anslutningen bryts kan du fortsätta att använda Chromebook för att göra följande:

  • Kolla e-posten med Gmail i offlineläget
  • Håll koll på budgeten eller planera nästa fest i offlineläget för Google Kalkylark och Dokument
  • Kolla upp schemat i Google Kalender-appen.
  • Ordna dina att göra-listor i Google Keep.
  • Titta på en film i Netflix-appen*
  • Lyssna på din favoritpodd i Pocket Casts-appen.
  • Spara webbsidor när du surfar i Chrome så du kan läsa dem offline senare.

*prenumeration krävs.

En person sitter på en tegelmur och håller en öppen Chromebook framför en annan person. Båda två tittar på skärmen.

Vad är Multiknappen?

Multiknappen finns på alla Chromebook-enheter. Hitta snabbt det du letar efter med en enda knapp. Tryck och sök på Google, i Drive, appar och filer – på ett och samma ställe. Den kallas även för Appstartaren eller sökknappen. Vi ville ha ett namn som visar varför knappen är så användbar för att hitta allt du behöver när du letar efter information, gör läxorna, lagar ett nytt recept med mera.

Kan jag använda Chromebook för kreativa uppgifter?

Ja. Med Chromebook ingår appar som hjälper dig att vara kreativ. Det finns appar för redigering av foto och video som Adobe Lightroom och Clipchamp, designappar som Canva och Adobe CC Express, appar för att teckna som Clipstudio Paint Pro och till och med appar för att skapa musik som Amped Studio och Soundtrap.

En mörkhårig person sitter vid ett bord och har en vänd Chromebook i vänster hand och en e-penna i höger hand.

Förmåner med Chromebook-enheter

Särskilda förmåner och erbjudanden för appar är tillgängliga när du köper en Chromebook. Ta en titt på vad som finns just nu.

Är du redo att byta?

Det är enkelt att byta från Mac eller PC. Säkerhetskopiera och överför filer från den gamla datorn till din nya Chromebook genom att följa vår steg för steg-guide.

Det finns en rad olika Chromebook-datorer för Mac- och PC-användare som är sugna på att byta.