Fortsätt till innehåll

Vilka nyheter finns på Chromebook?

Chromebooks uppdateras automatiskt* så att du får de senaste funktionerna och programvaran förblir snabb. Här är några höjdpunkter från de senaste uppdateringarna.

*Se hur länge en enhet är kvalificerad för uppdateringar på g.co/chromeosupdates/sv/.

ENDAST FÖR CHROMEBOOK PLUS

Chatta med Gemini för att förverkliga dina idéer

Nu har Chromebook Plus Gemini integrerat så du får direkt åtkomst till Googles AI på hyllan. Tryck på gnistikonen på hyllan och chatta med Gemini för att förverkliga dina idéer och brainstorma, planera, lära dig saker med mera.

ENDAST FÖR CHROMEBOOK PLUS

Designa unika bakgrunder

Skapa bakgrunder för skrivbordet och videosamtal som är lika unika som du med hjälp av Googles AI. Kom igång genom att högerklicka på skrivbordet och välja Ange bakgrund. Välj sedan Skapa med AI. Med bara några klick kan du prägla din Chromebook med din unika personlighet, en stämning eller ett unikt intresse. Du ändrar bakgrunden i videosamtal genom att trycka på videoikonen på hyllan och välja trollspöikonen.

Ta spelandet till nya höjder med den nya spelöversikten

Få ut ännu mer av dina spel på Chromebook med den nya spelöversikten. Med spelöversikten kan du enkelt lägga till tangentbordsinmatningar i Android-spel, spela in ditt gameplay och dela inspelningen med andra.* Tryck på fönsterfältet för att öppna översiktsmenyn och utforska alternativen för anpassning och inspelning.

*Det går bara att spela in, ta bilder av och dela ditt gameplay på Chromebook Plus

Var ännu mer produktiv med Google Tasks

Få tillgång till och lägg till dina uppgifter i Google Tasks direkt från hyllan i Chromebook utan krångel. Uppgifter som du lägger till från Gmail på telefonen synkroniseras med din Chromebook. Tryck på datumet för att se din kalender och checklista i Google Tasks. Du kan navigera mellan dina att göra-listor genom att trycka på nedåtpilen. Läs mer.

Skapa och skicka en skärminspelning som gif

Skapa en gif av innehållet på skärmen och dela den smidigt. Öppna verktyget för skärmbild/skärminspelning i snabbinställningarna och välj ikonen för skärminspelning. Dra sedan för att välja området du vill spela in. Tryck på Spela in gif i rullgardinsmenyn för att spela in aktiviteten på skärmen. Filen kopieras automatiskt till urklipp så att du kan klistra in och dela den med bara ett tryck.

Anpassa musknapparna

Ta din Chromebook-upplevelse till en ny nivå genom att anpassa knapparna på musen. Nu kan du tilldela varje knapp specifika åtgärder för dina behov och preferenser. Om du till exempel tar många skärmbilder kan du välja att en av knapparna på din mus ska öppna skärmbildsverktyget. Om du vill anpassa knapptryckningarna på din mus öppnar du avsnittet Enheter i Inställningar, väljer Mus och klickar på Anpassa musknappar.

Skapa anpassade kortkommandon

Du har kanske redan dina favoritkortkommandon som hjälper dig att spara tid och att vara mer produktiv, som Ctrl + Skift + Översikt för att ta en skärmbild. Nu kan du anpassa dina egna kortkommandon på tangentbordet för specifika åtgärder som du använder ofta. Öppna bara appen Kortkommandon (multiknappen eller söktangenten  + Ctrl + S) och klicka på pennan bredvid åtgärden du vill redigera. Du kan sedan ändra tangentkombinationen för den åtgärden till en som är enklare att göra med en hand eller lättare att komma ihåg.

Funderar du på att byta?

Att byta från Mac eller Windows är lika enkelt som att logga in. Med tre enkla steg har du dina filer och foton på din nya Chromebook.