Anaheim Ballet

Anaheim Ballet vill upplysa och underhålla publik med klassiska program i modernt utförande. De gör högklassiga framträdanden för både balettfantaster och noviser och attraherar både talangfulla artister från södra Kalifornien och internationella talanger.

Organisationens storlek

Small

Sektor

Konst, kultur och humaniora

Mål

Skapa YouTube-innehåll

Öka medvetenheten

Produkt

YouTubes ideella program

Fotografi

Anaheim Ballet

Webbplats

https://www.anaheimballet.org/

Utmaning

Anaheim Ballet strävar efter att inspirera och utbilda publiken om konsten och skönheten i balett. Men balett är vanligen bara tillgänglig för personer som är på plats i publiken. Med det i åtanke ville Anaheim Ballet öka medvetenheten om balett och utvidga arbetet till en publik utanför lokalsamhället.

Berättelse

Anaheim Ballet använde YouTube för att sätta sin historia i centrum. Tack vare video kan den ideella organisationen inte bara filma föreställningar utan även spela in exklusivt innehåll om balettvärlden på ett kreativt sätt. YouTubes tillgänglighet och globala räckvidd har gjort det möjligt för Anaheim Ballet att nå miljontals tittare utan att behöva lämna scenen.

”Jag älskar YouTube, eftersom det har gett oss en global scen för våra föreställningar.”

Evan Rosenberg, mediechef hos Anaheim Ballet

Effekt

YouTube har fungerat som en ny och unik kanal för Anaheim Ballet för att samla donationer som stöder deras fortsatta verksamhet. Med inspirerande videor bakom kulisserna av dansare och föreställningar har Anaheim Ballet lyckats bygga upp personliga kontakter med balettentusiaster över hela världen samtidigt som deras verksamhet hemma har vuxit.

Upptäck hur andra organisationer gör skillnad med Google för ideella organisationer.