Vanliga frågor

På den här sidan hittar du svar på vanliga frågor om Google för ideella organisationer.

Hittar du inte det du letar efter?

Visa hjälpcentret.

 • Är Google för ideella organisationer och dess produkter tillgängliga i alla länder i hela världen?

  Google för ideella organisationer är för närvarande tillgängligt i över 65 länder (här visas tillgänglighet efter land). I denna tabell visas vilka produkter som är tillgängliga i ert land.
 • Vilka är behörighetskraven för Google för ideella organisationer?

  Organisationen måste vara en välgörenhetsorganisation med gott anseende i sitt land och registrerad hos vår lokala TechSoup-partner för att uppfylla behörighetskraven för Google för ideella organisationer. Läs kvalifikationsriktlinjerna för ditt land här.
 • Jag har inte tillgång till organisationens konto i Google för ideella organisationer, men jag behöver komma åt det. Hur begär jag åtkomst?

  Om du inte har tillgång till organisationens medlemskonto i Google för ideella organisationer kan du begära åtkomst genom att följa stegen som beskrivs här.
 • Hur lång tid brukar det ta?

  Det brukar ta cirka 2–14 arbetsdagar. Googles partner TechSoup måste verifiera organisationen och att du har en anknytning till den.

  Begäranden från organisationer utanför USA behandlas vanligtvis inom några dagar om organisationen redan är registrerad hos den lokala TechSoup-partnern i sitt land. Annars kan det ta längre tid.

  Du får ett e-postmeddelande när organisationen har verifierats. Det går även att logga in i Google för ideella organisationer och visa statusen för begäran.

 • Vad är TechSoup och vilken roll har de i Google för ideella organisationer?

  Google samarbetar med TechSoup för att kontrollera att alla organisationer som begär ett konto i Google för ideella organisationer faktiskt är ideella välgörenhetsorganisationer med gott anseende. TechSoup är i sig en ideell organisation med lokala partner världen över vars syfte är att utrusta ideella icke-statliga organisationer med omvälvande tekniklösningar och kunskaper. Läs mer om TechSoup.
 • Vi är en ideell skola, hälsovårdsorganisation eller statlig enhet. Kan vi gå med i Google för ideella organisationer?

  Nej. För närvarande kvalificerar sig organisationen inte för Google för ideella organisationer. För organisationer som skolor, barnomsorg, akademiska institutioner och universitet finns Google for Education.
 • Organisationen är en amerikansk 501(c)(3)-organisation med välgörenhetsstatus via ett gruppundantag som tillhandahålls av en moderorganisation. Kan vi gå med i Google för ideella organisationer?

  Om organisationen har välgörenhetsstatus via ett gruppundantag som tillhandahålls av en moderorganisation kanske organisationen ändå är kvalificerad för Google för ideella organisationer. Organisationen måste vara en separat filial som omfattas av ett gruppundantag, och Google måste kunna verifiera utifrån offentliga dokument att organisationen omfattas av en kvalificerad moderorganisation via gruppundantag.

  Kom igång genom att logga in i Google för ideella organisationer och ange moderorganisationens EIN-nummer. Om det finns andra filialer i Google för ideella organisationer som använder samma EIN-nummer uppmanas ni att göra en ny ansökan. Se till att klicka på Start new application (Skapa ny ansökan). Begär inte ägarskap för okända filialer.

  Här finns mer information om gruppundantag.
 • Kvalificerar sig vår ekonomiskt sponsrade organisation (fiscally-sponsored organisation") för Google för ideella organisationer?

  Nej. Organisationer som sponsras ekonomiskt och inte har en egen status (fiscally-sponsored organisations) uppfyller inte kvalifikationsriktlinjerna för Google för ideella organisationer.