För en enkel övergång

Funderar du på att byta eller har du redan en? Oavsett vilket kan du lära känna Chromebooks bättre och lära dig hur du kan göra allt du behöver och gillar. 

Om du arbetar med Microsoft Office

Chromebooks levereras med kostnadsfria appar som Google Dokument, Google Kalkylark och Google Presentationer så att du kan skapa dokument, kalkylark och presentationer i realtid tillsammans med andra. Du riskerar inte att förlora något arbete eftersom filerna automatiskt säkerhetskopieras online. Du kan också öppna och redigera filer för Microsoft Word, PowerPoint och Excel.

Dokument

Google Dokument är ett ordbehandlingsprogram online som du kan använda för att skapa och formatera textdokument och samtidigt samarbeta med andra i realtid. Det fungerar till och med när du är offline.

Kalkylark

Google Kalkylark är en kalkylarksapp online som du kan använda för att skapa och formatera kalkylark och samtidigt samarbeta med andra i realtid. Det fungerar till och med när du är offline!

Presentationer

Google Presentationer är en presentationsapp som gör att du kan visa upp ditt arbete på ett visuellt sätt.

Det finns även produktivitetsappar i Chrome Web Store. Du kan även använda Office Online, en kostnadsfri onlineversion av Microsoft Office som är kompatibel med Chromebook.

Om du tittar på film och lyssnar på musik med iTunes

Olika appar är tillgängliga i olika länder

Musik

Du kan lyssna på musik med Google Play Musik eller appar som Spotify och SoundCloud, precis som du skulle göra på vilken dator som helst genom att bara lägga till appen från Chrome Web Store eller besöka deras webbplatser. Mer information om att byta till Google Musik finns här.

Filmer

Du kan strömma filmer online med appar som YouTube och Pluto TV och från webbplatser som Viaplay, Netflix och HBO Nordic - precis som på vilken annan dator som helst. Lägg bara till önskade appar i din Chromebook från Chrome Web Store eller besök respektive webbplats.

Om du chattar med släkt och vänner på Skype

För närvarande stöds inte Skype på Chromebooks, men Google Hangouts fungerar i din Chromebook redan från start och kan användas på många olika enheter om du vill ringa, skicka snabbmeddelanden eller delta i videosamtal.

Hangouts

Chromebooks har Google Hangouts inbyggt så att du kan

  • delta i videosamtal med upp till nio personer samtidigt
  • ringa (kostnadsfritt inom USA och Kanada)

Mer chatt

Med din Chromebook kan du också skicka snabbmeddelanden till vänner på Skype, Yahoo, AIM med mera. Till exempel finns imo, IM+ och eBuddy. Du kan lägga till dessa appar utan kostnad från Chrome Web Store.

Om du sparar foton på en dator med iPhoto

Lagring

Med 100 GB kostnadsfritt utrymme på Google Drive i två år kan du ladda upp alla bilder du har på din gamla dator till molnet och visa dem i vilken enhet du vill, inklusive din Chromebook. Alla Chromebooks har dessutom minst 16 GB internt utrymme så att du kan ha bilderna du alltid måste ha i själva enheten.

En plats för alla dina foton

Med Google Foto får du kostnadsfri och obegränsad lagring av hög kvalitet för dina foton och videor. När alla dina foton är säkerhetskopierade blir det dessutom enkelt att hitta de viktigaste ögonblicken, eftersom de sorteras efter bland annat plats. Du kan även göra en enkel sökning för att hitta det du letar efter.

Ett enkelt operativsystem som är gjort för webben

Chromebook är en ny typ av dator som är till för att du ska få saker gjorda snabbare och enklare. Den innehåller Chrome OS, ett operativsystem som har molnlagring, det bästa från Google inbyggt och flera säkerhetsnivåer.

Dator

Precis som med andra enheter kan du välja bakgrund och ordna skärmarna på skrivbordet så att det blir överskådligt.

Startprogram för appar

Hitta alla appar som är förinstallerade i din Chromebook eller som du har lagt till från Chrome Web Store. Du kan också söka på webben direkt från översikten.

Chrome

Precis som när du använder Chrome på vilken annan dator, mobil eller surfplatta som helst är webbläsaren det du använder för att besöka webben.

Omdefinierar datorspecifikationer

Oftast när du jämför datorer fokuserar du på några maskinvarukomponenter som visar hur snabb datorn är och hur mycket minne den har. Men nu när det mesta du gör är online är det dags att tänka om maskinvaruspecifikationerna

RAM

Eftersom du inte behöver hantera några klientappar behöver du inte särskilt mycket RAM-minne – allt du gör sköts av supersnabba och supersäkra superdatorer.

Hårddisk

Eftersom det mesta av databehandlingen sker i molnet har du en superdator som arbetar med alla flikar du har öppna, så att du kan fokusera helt på vad du gör. En Chromebook har en mindre hårddisk eftersom du har mer utrymme i molnet.

Molnlagring

Du har lite plats på enheten för filer som du behöver komma åt utan att vara ansluten till internet, men allt annat kan du ha i molnet. 100 GB kostnadsfritt utrymme på Google Drive i två år ingår med din Chromebook.

Föregående

Öppna föregående sida i webbhistoriken (F1)

Nästa

Öppna nästa sida i webbhistoriken (F2)

Uppdatera

Läs in den aktuella sidan igen (F3)

Integrerat läge

Ange integrerat läge, vilket döljer flikarna och startprogrammet (F4)

Alla

Visa alla öppna fönster (F5)

Dämpa skärmen

Minska skärmens ljusstyrka (F6)

Ljusare skärm

Öka skärmens ljusstyrka (F7)

Sök

Särskild sökknapp så att du kan söka direkt

Kortkommandon

Knapparna finns högst upp på Chromebook-tangentbordet. Om du använder ett Windows-tangentbord med din Chromebook fungerar F-tangenterna högst upp på tangentbordet på samma sätt som tangenterna nedan. Läs mer om kortkommandon.

Tangentbordet på en Chromebook har några extra funktioner som hjälper dig att använda webben enkelt och effektivt. Det finns en särskild söktangent och en ny rad med kortkommandon för webben. Du kan också ansluta ett vanligt Windows-tangentbord till Chromebook via USB och använda samma kortkommandon.

Hitta din Chromebook

Snabb, lätt att använda och perfekt för alla i din omgivning som behöver en dator