Royal National Lifeboat Institution

RNLI, Royal National Lifeboat Institution, är en välgörenhetsorganisation som räddar liv på havet. Sedan 1824 har RNLI:s livbåtspersonal och livräddare räddat minst 140 000 liv på havet tack vare donationer.

Organisationens storlek

Medium

Sektor

Offentligt och samhälleligt stöd

Mål

Hitta givare

Rekrytera, utbilda och kontakta volontärer

Öka medvetenheten

Produkt

Google Ad Grants

YouTubes ideella program

Fotografi

Nigel Millard/RNLI

Webbplats

https://rnli.org/

Utmaning

RNLI räddar i genomsnitt 24 liv per dag. De tillhandahåller livbåtssöknings- och räddningstjänster dygnet runt kring Storbritannien och Irland samt vissa årstider en livräddningstjänst. För att hålla igång organisationen förlitar sig RNLI på donationer från bidragsgivare – vilket innebär att det är mycket viktigt att skapa medvetenhet om organisationen.

Berättelse

RNLI använder verktyg från Google för att ge befintliga bidragsgivare en fantastisk upplevelse – och för att attrahera potentiella nya bidragsgivare.

Välgörenhetsorganisationen driver över 230 livbåtsstationer kring Storbritannien och Irland – och alla livbåtar har kameror som filmar räddningsoperationen. Dramatiska bilder från verkliga räddningssituationer läggs upp på YouTube, vilket visar bidragsgivarna vilken skillnad de gör. Oavsett om det är en trålare som kastas runt i en hård storm eller en darrande våt hundvalp som återförenas med sin ägare hjälper det delningsbara premiuminnehållet att även få upp den yngre publikens ögon för organisationens arbete. RNLI:s YouTube-kanal har i genomsnitt 75 000 visningar per månad och 10 000 prenumeranter.

Sedan 2005 har RNLI använt Google Ads och Ad Grant för att rikta in sig på nya bidragsgivare – rätt bidragsgivare vid rätt tidpunkt. Tio år senare när RNLI var fokus för en stor dokumentär från BBC användes Ad Grants för att hjälpa till att få ut mesta möjliga från denna möjlighet att skapa medvetenhet. Ett rekordantal besök och donationer skapades genom relevant innehåll och effektiv inriktning.

RNLI har länge analyserat trafiksiffror och användarbeteende med Google Analytics. Sedan 2014 har denna statistik fungerat som underlag för den första organisationsomfattande innehållsstrategin. På RNLI tittar man inte bara på rapporter – man agerar utifrån dem. Man agerar för att säkerställa att onlineinnehållet passar för åhörarna och att webbplatserna driver på de åtgärder organisationen behöver.

”Verktygen från Google hjälper oss att utforska nya sätt att öka synligheten för organisationen och för volontärernas arbete.”

Nigel Saxon, chef för e-medier hos RNLI

Effekt

Som ideell organisation vars inkomster till 92 procent består av donationer kan RNLI fortsätta att rädda liv på havet varje dag med lite hjälp av verktyg från Google för ideella organisationer som ökar deras exponering och därav följande donationer.

Upptäck hur andra organisationer gör skillnad med Google för ideella organisationer.