Nuru International

Nuru Internationals uppdrag är att utrota den extrema fattigdomen i avlägsna landsbygdsområden. Organisationen skapar lokalt ledda samhällsutvecklingsprojekt, som Nuru Kenya och Nuru Etiopien, i syfte att erbjuda relevanta program med helhetssyn – inom jordbruk, ekonomisk integration, hälso- och sjukvård och utbildning – för att engagera alla i hushållet i arbetet med att skapa tålighet och utrota generationsöverskridande fattigdom.

Organisationens storlek

Medium

Sektor

Internationella frågor och utrikespolitik

Mål

Samla in pengar

Öka medvetenheten

Öka produktiviteten och strömlinjeforma verksamheten

Produkt

Google Workspace for Nonprofits

YouTubes ideella program

Fotografi

Alla foton från Nuru International på denna webbplats tillhandahålls av Nuru International.

Webbplats

https://www.nuruinternational.org/

Utmaning

Nuru gjort allt de kunnat för att minimera omkostnaderna, så att insamlade medel går till att ge människor nödvändiga verktyg och kunskaper för att leda sina samhällen ut ur extrem fattigdom. Som en virtuell operation förlitar sig Nuru på hemmakontor och delade arbetsutrymmen i stället för ett centralt kontor i USA, vilket gör det möjligt att investera mer i respektive partnersamhälle. De anställda arbetar i 11 olika tidszoner, vilket innebär att de är beroende av digitala verktyg för att samarbeta.

Berättelse

Nuru har haft stor användning av Google Workspace-sviten. ”I alla företag använder människor teknik i olika grad”, säger Kim Do, Strategic Communications Director. ”Googles Workspace har fungerat så bra för oss för att det är en heltäckande lösning, vilket innebär att vi lär vårt team att använda en enda verktygssvit på ett bättre sätt.”

Nuru kan använda Google Maps vid samverkan mellan personer i USA och i fält. Trots att kontoren i USA ligger på andra sidan jordklotet kan de få en bild av vad som pågår, och hjälpinsatserna kan hålla arbetarna säkra genom att se till att de följer lokala gränser och undviker att skapa konflikter som kunde uppstå om de inte hade dessa kunskaper. De har till och med tagit med Maps vid utbildningen av nyanställda. ”Nuru använder fotografier och gatuvyer för att hjälpa inkommande medarbetare att få en förhandsblick av våra projekt i Kenya och Etiopien innan de ens har klivit av planet”, säger Brian von Kraus, säkerhetsstrategisk rådgivare. ”Dessutom hjälper möjligheten att skapa personliga kartor vår lokala personal att överblicka omfattningen av insatserna och antalet jordbrukare som de har hjälpt.”

De har också använt YouTube för att nå en bredare publik. ”Video är avgörande för att vi ska nå ut eftersom det är vårt främsta sätt att hålla kontakten mellan givare i Amerika och de jordbrukare vi arbetar med i Afrika söder om Sahara. Det är fantastiskt att se våra givare ansluta sig så starkt till vår vision och vårt uppdrag efter att de sett vårt arbete i Kenya och Etiopien på film”, säger Kim Do, chef för strategisk kommunikation. ”Tack vare YouTube kan vi smidigt leverera våra senaste videouppdateringar på ett meningsfyllt och dynamiskt sätt medan våra givare är i farten. Dessutom gillar vi verkligen hur vi kan anpassa hela vår YouTube-sida så att varumärkeskänslan blir bättre.”

”Video är avgörande för att vi ska nå ut eftersom det är vårt främsta sätt att hålla kontakten mellan givare i Amerika och de jordbrukare vi arbetar med i Afrika söder om Sahara.”

Kim Do, chef för strategisk kommunikation.

Effekt

Eftersom personalen kan jobba tillsammans direkt i samarbetsverktygen i Google Workspace har Nurus dagliga verksamhet blivit effektivare i 11 olika tidszoner. De har använt Google-tillägg som Modify Event Default (ändra händelsestandard) för att minska mängden onödig e-post när de planerar möten. De skickar Google Drive-länkar där alla medarbetare kan hämta filer i stället för att bifoga dem – vilket är särskilt användbart i regioner som saknar bra internet. Arbete i avlägsna landsbygdsområden med regelbundna strömavbrott, begränsad bandbredd och begränsad tillgång till datorbutiker och reparationer innebär att kunskapshantering är avgörande. Nuru har kunnat effektivisera sin kunskapshanteringspraxis för att ta sig över dessa hinder.

Upptäck hur andra organisationer gör skillnad med Google för ideella organisationer.