Ta reda på när, var och hur vi samlar in 360-gradersbilder

Bekanta dig med Googles färgglada Street View-flotta och läs om hur vi samlar in 360-gradersbilder som kompletterar världskartan.

Insamling av Google Street View-bilder
Animation av bil för insamling av Google Street View-bilder

Fotokällor

Street View-foton kommer från två källor: Google och våra bidragande användare.

Innehåll från oss
Innehåll från bidragande användare

Innehåll från oss

Innehåll från Google är märkt ”Street View” eller ”Google Maps”. Vi gör automatiskt ansikten och registreringsskyltar oskarpa i våra bilder.

Policyinformation

Google Street View-bild från Petra i Jordanien

Innehåll från bidragande användare

Innehåll från bidragande användare visas med ett klickbart kontonamn och i vissa fall ett profilfoto.

Policyinformation

Bidra till Street View

Bild av hur Federico Debetto kartlägger Zanzibar med Google Street View

Var vi kartlägger platser den här månaden

Vi kör och trekkar i hela världen för att samla in bilder som förbättrar din upplevelse och hjälper dig att upptäcka världen omkring dig. Om du vill vinka till vårt team kan du se när vi kommer till en plats nära dig nedan.

Datum Distrikt
Datum Distrikt

På grund av faktorer som vi inte råder över (som väder, avstängda vägar och annat) finns det alltid en risk att våra bilar inte kan köra på vissa platser eller att det blir vissa ändringar. Tänk också på att specifika orter på listan även kan inbegripa mindre orter inom köravstånd.

En flotta står redo att upptäcka världens underverk

Vi har besökt otroliga platser på alla sju kontinenter, och fler ställen väntar. Innan vi ger oss iväg tar vi hänsyn till en mängd olika faktorer, som terräng, klimatförhållanden och befolkningstäthet, för att välja rätt utrustning och samla in de bästa bilderna.

Street View-bilen

Street View-bilen har ett takmonterat kamerasystem och är den utrustning vi använder oftast för att ta bilder. Den har hjälpt oss att ta bilder längs en sträcka på mer än 1,6 miljoner mil över hela världen, bland annat en häst som äter en banan.
Street View-bilen

Trekker

Det här bärbara kamerasystemet kan användas som ryggsäck eller monteras på en skåpbil, snöskoter eller motorcykel. Med det kan vi ta bilder på trånga gator och platser som bara är tillgängliga till fots, som inkastaden Machu Picchu.
Trekker

Vi väcker kartor till liv

Efter att vi har samlat in bilderna är det dags att visa dem på din skärm. Här får du en glimt av vad vårt team gör bakom kulisserna.

 • Samla in bilder

  Först måste vi köra runt och fotografera platserna som ska visas i Street View. Vi tar hänsyn till en mängd olika faktorer, som vädret och befolkningstätheten i olika områden, för att kunna avgöra när och var vi kan samla in de bästa möjliga bilderna.

 • Matcha bilder

  Vi matchar alla bilder med deras geografiska plats på kartan genom att kombinera signaler från sensorer på bilen som mäter GPS, hastighet och riktning. Detta hjälper oss att rekonstruera bilens exakta färdväg och till och med luta och justera bilder efter behov.

 • Förvandla foton till 360-gradersfoton

  För att undvika glapp i panoramabilder tar flera kameror bilder som överlappar något, och sedan sammanfogar vi bilderna till en enda 360-gradersbild. Därefter använder vi bildbehandlingsalgoritmer som reducerar ”sömmarna” och skapar mjuka övergångar.

 • Visa rätt bilder för dig

  Baserat på hur snabbt olika ytor reflekterar bilens lasrar kan vi se hur långt bort en byggnad eller ett objekt finns så att vi kan skapa 3D-modeller av världen. När du flyttar dig till ett område längre bort i Street View avgör modellen vilken panoramabild som är bäst för den platsen.

Var vi har varit

De blåmarkerade områdena på kartan visar var det finns tillgängliga Street View-bilder. Zooma in för att öka detaljnivån eller titta på Google Maps.

Läs mer