Sekretess

Din integritet och säkerhet är viktig för oss. Därför vidtar Street View-teamet ett antal åtgärder som skyddar enskilda personers sekretess och anonymitet när bilder samlas in till Street View, inklusive att sudda ut ansikten och registreringsskyltar. Det är enkelt att kontakta Street View-teamet om du ser en bild som bör skyddas eller om du ser en oroande bild. Titta på videon eller läs mer nedan.Sekretessfunktioner

Endast offentlig åtkomst

Street View innehåller endast bilder tagna från allmänna vägar och skiljer sig inte från vad du ser när du kör eller går längs en vanlig gata. Bilder av den här typen finns i en mängd format för många städer över hela världen. I vissa fall inleder Google ett samarbete med en organisation, till exempel Disneyland i Paris, för att samla in bilder som tillhör dem.

Street View-bilder visas inte i realtid

På bilderna syns bara sådant som våra fordon "såg" när de körde förbi platsen. Det tar minst en månad att behandla bilderna innan de visas online. Bilder som du ser på Street View kan alltså vara allt från några månader till några år gamla.

Personer och registreringsskyltar visas suddigt

Vi har utvecklat toppmodern teknik för att sudda ut ansikten och registreringsskyltar och denna teknik används på alla Street View-bilder. Det innebär att om en av våra bilder innehåller ett ansikte (till exempel en förbipasserande på trottoaren) eller en registreringsskylt som kan identifieras, suddas de automatiskt ut så att personer och fordon inte kan identifieras. Om vi har missat något kan du enkelt meddela oss.

Rapportera problem

Du kan begära att en viss bild suddas ytterligare

Vi tillhandahåller lättåtkomliga verktyg för användare som vill begära att en bild ska suddas ytterligare, till exempel om användaren själv eller dennes familj, bil eller hem syns. Utöver att ansikten och registreringsskyltar suddas automatiskt, kan vi sudda bilar, hus och personer om en användare begär det. Användare kan även begära att bilder tas bort helt om motivet är olämpligt (till exempel om det förekommer nakenhet eller våld).

Rapportera ett problem

Så här rapporterar du ett problem

Om du stöter på en bild som du vill ska suddas ytterligare eller som du anser har ett stötande innehåll gör du följande:

  1. Leta reda på bilden i Street View.
  2. Klicka på Rapportera ett problem längst ned till höger i bildfönstret.
  3. Fyll i formuläret och klicka på Skicka.

Det var allt. Vi granskar din rapport inom kort.