Fortsätt till innehåll

Det här är ChromeOS

ChromeOS är det snabba, enkla och säkra operativsystemet som körs på alla Chromebook-enheter.

Öppen Chromebook med en rosa bakgrund som visar appar i Appstartaren och på hyllan.

ENKELHET

Enkel att uppgradera

Komplicera inte livet i onödan. Gör saker enklare med Chromebook.

En öppen Chromebook visar skärmen för appen. Ett par svarta hörlurar ligger över tangentbordet.

Multiknappen

Chromebook har Multiknappen. Det innebär att du kan hitta vad du letar efter snabbt, med en knapp. Till exempel filer. Och appar. Och svar online. Tryck på knappen och hitta allt du behöver – på ett och samma ställe.

Lång batteritid

Arbeta och spela upp till 12 timmar på en enda laddning.* Med Chromebook behöver du inte ens komma ihåg att ta med laddaren.

*Batteritiden varierar beroende på enhet, användning och andra faktorer.

Offlineåtkomst

Har du inte Wi-Fi? Inga problem. Med offlineåtkomst kan du öppna de senaste dokumenten, kalkylarken, presentationerna och e-postmeddelandena.*

*Ladda ned innehåll på förhand och aktivera offlineåtkomst för dokument, presentationer och e-post om du vill öppna det offline senare.

Pekskärm

Svep, tryck och scrolla som du vill. Det finns många Chromebooks med pekskärmar*.

*Tillgängligheten av formfaktorer och pekskärm varierar beroende på enhet.

Enkel konfiguration

Det är enkelt att konfigurera en ny Chromebook. Logga bara in på ditt Google-konto så visas alla filer i Google Drive och Chrome-inställningar på din nya Chromebook.

Enkel konfiguration Det här är ChromeOS

SÄKERHET

Inbyggd säkerhet.

Med funktioner som inbyggt virusskydd och säkert stöd för flera användare skyddar Chromebook både dig och dina uppgifter.

Säkerhet Det här är ChromeOS

Sandlådor

ChromeOS håller olika program åtskilda på Chromebook med hjälp av sandlådor. Så även om en del av datorn får ett virus är resten skyddat.

Verifierad uppstart

Varje gång du startar Chromebook körs en verifierad uppstart i bakgrunden, vilket är en robust och smidig säkerhetskontroll som skyddar mot skadlig programvara.

Säkerhetschip

Skydda dina uppgifter. Alla Chromebook-enheter har ett inbyggt säkerhetschip som krypterar känsliga uppgifter och skyddar dem från nyfikna ögon. Du behöver aldrig undra om din Chromebook är säker.

Inbyggt virusskydd

Det inbyggda virusskyddet skyddar automatiskt Chromebook från skadlig programvara. Du kan fokusera på sådant du behöver göra i stället för att installera säkerhetsprogram från tredje part.

HASTIGHET

Redo när du är redo

Chromebooks startar på några sekunder och med automatiska uppdateringar* får du den senaste programvaran utan att bli avbruten.

*Se hur länge en enhet kvalificerar sig för uppdateringar på g.co/chromeosupdates/sv/.

En person står intill ett bord med en mugg i höger hand och trycker på en Chromebook-skärm med vänster hand.

Automatiska uppdateringar

Chromebook uppdateras automatiskt i bakgrunden så att enheten får den senaste programvaran och de senaste säkerhetsfunktionerna utan att du blir avbruten. Se hur länge en enhet kvalificerar sig för uppdateringar på g.co/chromeosupdates/sv/.

Google Assistent

Google Assistent på Chromebook* kan aktiveras med rösten eller tangentbordet och hjälper dig att göra flera saker samtidigt, styra smarta enheter och få saker gjorda snabbare än tidigare.

*Internetanslutning krävs för att aktivera Google Assistent.

Översikten

Få svar snabbare med översikten. Sök på Google, i Drive, bland appar, lokala filer och mycket annat – på ett och samma ställe.

Smart Lock

Med Smart Lock fungerar din Android-telefon som en trådlös nyckel som låser upp Chromebook automatiskt. På så sätt kan du lägga mindre tid på att ange lösenord* och mer på att arbeta eller spela.

*Telefonen måste ha Android L-MR1 eller senare för att Smart Lock ska fungera. Du måste även vara inloggad på samma Google-konto på både telefonenen och Chromebook-enheten.

Startar på några sekunder

Låt ingen produktiv tid gå förlorad på grund av datorer som startar långsamt. Oavsett om du vill svara på ett brådskande meddelande, anteckna under en lektion eller koppla av hemma. Det är bara att öppna datorn och sätta igång.

Är du redo att byta?

Bild ovanifrån som framhäver de tre olika lägena för en konverterbar Chromebook: stängd, surfplatta och laptop.