Förbättrade förutsättningar för lokalsamhällen på Zanzibar med Street View

Att öka medvetenheten internationellt är en prioriterad fråga för alla destinationer som vill stärka sin ekonomi genom turism. Zanzibar är inget undantag. För att bidra till öns ekonomiska utveckling var Zanzibar Planning Commission fast beslutna att visa upp den natursköna ögruppen för omvärlden – och man tog Street View till hjälp. I samarbete med de professionella fotograferna Federico Debetto, Nickolay Omelchenko och Chris du Plessis från World Travel in 360 (WT360) initierade de Project Zanzibar och inspirerade lokalsamhällen att fortsätta projektet på egen hand.

Google Street View ger lokalsamhällen på Zanzibar förbättrade förutsättningar

Watch the film

Link to Youtube Video (visible only when JS is disabled)

1 700 km

fotograferade

980 000

bilder publicerade

33 miljoner

visningar

105 hotell

annonserade

Tillväxt genom samarbete

Storskalig kartläggning är en utmaning. Därför värvade WT360-teamet tolv studenter från State University of Zanzibar för att kartlägga den vackra ön Unguja. Under kunnig ledning av Federico, Nickolay och Chris fotograferade de vägar längs en sträcka på 1 700 kilometer.

Turismen står för mer än 30 % av vår BNP. Därför utbildar vi våra ungdomar och personer som redan arbetar inom turistsektorn. Många tror att turism bara handlar om hotell. Men det handlar om så mycket mer. Till exempel om historia, flyglinjer och marknadsföring. Att fler zanzibarier blir involverade i branschen kommer att göra stor skillnad för regeringen och för hela landets ekonomi.

-

Simai Mohammed Said, minister för turism och kulturarv på Zanzibar

I takt med att Zanzibar utvecklas uppdaterar Federicos team regelbundet 360-gradersbilder från lokala gator för att stödja utvecklingen av infrastruktur och attrahera nya besökare till landet.

Google Street View-foto av gata på Zanzibar, taget av Federico Debetto

Global marknadsföring av företag med 360-gradersfoton

Tidigare i år började Federico utforska ön Pemba i norra Tanzania. På bara sex dagar fotograferade Federico och Ibrahim Khalid, en före detta student och volontär, en sträcka på mer än 500 kilometer och tog 40 flygbilder som de laddade upp på Google Maps viaStreet View Studio.

Med exakta bilder på turistattraktioner, kulturarv, hotell och företag skapade de National Global Tour of Zanzibar, en fotoplattform som har växt snabbt och som marknadsför öarna i hela världen.

Från kartläggning till arbetstillfällen

Första gången Federico träffade Shamymu Yassin var hon en student som drömde om att bli drönarpilot. Shamymu ville bidra till att förbättra framtiden för Zanzibar och kontaktade WT360-teamet för att lära sig mer om Street View-tekniken. Hon fick lära sig om den lämpligaste kameran, hur man tar bilder och hur man laddar upp dem på Google Maps. Shamymu tog snabbt till sig kunskaperna och blev professionell fotograf, och i dag försörjer hon sig på att utforska och kartlägga Zanzibars öar.

För närvarande arbetar Federico, Shamymu och Ibrahim med att ladda upp nya flygfoton från Zanzibar med fokus på de senast utvecklade områdena, nya företag och renoverade hotell. Och med tanke på att Zanzibars nöjespark nyligen slog upp portarna har de fått ännu mer att göra.

Kartläggning i stor skala på Zanzibar: Smartare och snabbare publicering av data med Street View Studio

Bild- och kamerakvaliteten har förbättrats sedan 2019, och i och med lanseringen av Street View Studio är det möjligt att publicera bilder både enklare och snabbare. Fotografer kan ladda upp flera 360-videor samtidigt, bevaka förloppet, hitta uppladdat material genom att söka efter plats eller filnamn och planera sina framtida samlingar med hjälp av interaktiva kartlager.

 

Vi publicerade bilder från hela Pemba med hjälp av Street View Studio. De främsta förbättringarna i verktyget har att göra med organisation, som att det går att återuppta pausade eller avbrutna uppladdningar och att ladda upp flera videor samtidigt utan att behöva gå upp mitt i natten för att lägga till nya filer. Det har helt klart förbättrat vår nattsömn!

-

Federico Debetto, professionell fotograf

 

Forma framtiden

Project Zanzibar sjösattes med målet att ge lokala studenter förbättrade förutsättningar och utbilda dem i att kartlägga sitt land. Sedan dess har projektet väckt uppmärksamhet globalt. Tre år in i projektet har man uppmärksammat lokala företag och försett före detta volontärer som Shamymu och Ibrahim med arbetstillfällen.

Dela med dig av dina egna Street View-bilder