Teknik och principer

På Google jobbar vi med idéer och produkter som ofta tänjer på gränserna för dagens teknik. Eftersom vi är ett ansvarsfullt företag arbetar vi hårt för att se till att alla nya produkter och tjänster även är säkra att använda. Våra sekretessprinciper hjälper oss att fatta beslut på varje nivå i företaget. På så sätt kan vi skydda våra användare och hjälpa dem att skydda sig själva, samtidigt som vi jobbar mot vårt ständiga mål att organisera världens information.

Sekretessprinciper

 1. Vi använder information för att skapa bra tjänster och produkter för våra användare.

  ”Fokusera på att ge användaren den bästa möjliga upplevelsen.” Det är den första grundsatsen i Googles filosofi. När användare delar information med oss använder vi den för att skapa tjänster och produkter som de har nytta av. Att sätta användaren i centrum tror vi är en bra utgångspunkt, både med tanke på produktutveckling och sekretessfunktioner. Detta främjar nytänkande och har gett oss många lojala användare.

  Vem har inte någon gång stavat fel i sökfältet? Vi lär oss av vanliga stavfel och ger dig snabbare och mer relevanta sökresultat. Om du skriver [grizzlyjörn] kan vi alltså gissa att du menar [grizzlybjörn].

 2. Vi utvecklar säkra produkter som skyddar sekretessen.

  Vår ambition är att ligga i framkanten i tekniska sammanhang, samt att utveckla verktyg som hjälper användare att hantera sin personliga information på ett enkelt och tillgängligt sätt utan att det försämrar användarupplevelsen. Vi följer tillämpliga sekretesslagar och jobbar dessutom både internt och tillsammans med tillsynsmyndigheter och andra i branschen för att utveckla och implementera god sekretesspraxis.

  I Google+ introducerade vi cirklar så att användarna enkelt kan dela olika saker med olika människor. Du kan placera dina vänner i en cirkel, familjen i en annan och din chef i en helt egen cirkel – precis som i verkliga livet.

 3. Vi ser till att det är tydligt hur personliga uppgifter samlas in.

  Vi strävar efter att visa användare den information som används för att anpassa våra tjänster. När det går försöker vi att vara öppna med vilken information vi har om våra användare och hur vi använder informationen i våra tjänster.

  Google Översikt är ett bra sätt att ta reda på vad Google vet om dig. Där ser du vilken information som sparas i ditt Google-konto, till exempel din senaste blogg på Blogger och foton som du har lagt upp. Du kan ändra dina sekretessinställningar för många produkter på en och samma plats.

 4. Vi ger våra användare möjlighet att fatta beslut om hur sekretessen skyddas.

  Olika användare har olika behov av integritet och säkerhet. Google vill att alla användare ska vara nöjda och glada och erbjuder därför valmöjligheter och detaljerade alternativ för hur deras personuppgifter används. Vi vill inte lägga beslag på våra användares personuppgifter. Därför försöker vi alltid skapa produkter som låter användarna exportera sin information till andra tjänster. Vi säljer inte vidare användarnas personliga uppgifter.

  Med våra sekretessverktyg kan du kryptera söktrafiken mellan din dator och Google, surfa privat, radera din sökhistorik, enkelt flytta dina data från Googles produkter med Data Liberation Front och mycket mer.

 5. Vi förvaltar informationen vi har tillgång till på ett ansvarsfullt sätt.

  Vi förstår att vi har ett ansvar att skydda de uppgifter våra användare anförtror oss. Vi tar säkerhetsfrågor på största allvar och samarbetar med massor av användare, utvecklare och externa säkerhetsexperter för att göra Internet säkrare.

  Vi utformar våra produkter med säkerhet och motståndskraft som ledord. Med hjälp av data skyddar våra automatiska sökverktyg varje dag miljontals användare från skadlig programvara, nätfiske, bedrägerier och skräppost.