De första stegen

Snabb att implementera och enkel att använda. Med några enkla steg kan elever och lärare börja använda Chrome-enheter.

Läs mer

Utbildningsappar

Optimal för webbappar och webbläsarbaserade utbildningsverktyg. Utforska några av utbildningsapparna för Chrome-enheter.

Läs mer

Lär ut grunderna

Enkelt och intuitivt, men ändå ett kraftfullt utbildningsverktyg. Ta reda på hur dina elever får ut mesta möjliga av en Chrome-enhet.

Läs mer

De första stegen

Det är lätt att börja använda Chrome-enheter – oavsett om du är IT-administratör, lärare eller elev. Det finns inga hinder på vägen till lärande, undervisning och delning. Den webbaserade hanteringskonsolen gör det lätt att administrera alla Chrome-enheter på skolan.

Har du frågor om hur du använder en Chrome-enhet eller hur du hanterar många enheter?

Läs de vanliga frågorna

Komma igång

Chrome-enheter fungerar bra i de flesta utbildningsmiljöer. Läs igenom checklistan och se efter om de passar behoven på din skola.

Köpa

Det går att köpa Chrome-enheter direkt från Google. Kontakta säljavdelningen om du vill ha mer information eller göra en beställning till din skola.

Distribuera

Skolans IT-administratörer kan konfigurera och hantera Chrome-enheter via webben. Börja med att läsa de detaljerade anvisningarna.

Med hjälp av

Starta en Chrome-enhet på sju sekunder, logga in och lärandet kan börja! Guiden Komma igång kan hjälpa dig på vägen.

Tillbaka till början

Utbildningsappar

Med Chrome-enheter behöver du inte installera några program. Webbappar körs sömlöst tillsammans med det häpnadsväckande utbudet av webbplatser och verktyg för utbildning på webben.

I Chrome Web Store finns många appar för utbildning. Administratören kan förinstallera Chrome-appar och tillägg för elever och lärare. Det finns också möjlighet att förinstallera tre app-paket för låg-, mellan- och högstadiet så att de står klara att använda för eleverna i respektive årskurs första gången de loggar in. App-paketen består av en uppsättning populära appar i Chromes webbutik med olika användningsområde.

Några exempel följer nedan. Visa en fullständig lista

Grundskolans lågstadium

Mellanstadium

Högstadium och gymnasium

Administratören kan också spärra oönskade appar, webbplatser och tillägg centralt för alla skolans Chromebook.

Tillbaka till början

Dela Chromebook mellan elever och lärare

När en elev eller lärare loggar in på en Chrome-enhet anpassas genast miljön till just den användaren. Här följer några av Chrome-enhetens delningsfunktioner ...

Åtkomst online till alla användarens appar, samarbetsverktyg, uppgifter och annat innehåll bara genom att logga in.

Webbaserad konfiguration gör det möjligt för administratören att inaktivera gästsessioner och styra vem som kan logga in på en viss Chrome-enhet.

Konfigurera Google Cloud Print

Elever och lärare kan enkelt dela skrivare i klassrummet. Med Google Cloud Print kan du ...

Skriva ut på en molnanpassad skrivare eller en vanlig skrivare som är kopplad till en Windows- eller Mac-dator med Google Chrome.

Dela din skrivare med elever och lärare lika lätt och säkert som du delar en text i Google Dokument.

Skriva ut filer från din Chrome-enhet genom att trycka på Ctrl + P (Obs! Först måste du konfigurera skrivaren och koppla den till ditt konto).

Läs mer om Google Cloud Print.

Överför enkelt uppgifter och filer

I en Chrome-enhet kan du lägga upp filer på webben med ett enda klick. Dina elever och lärare kan överföra från en Chrome-enhet snabbt genom att bara ...

Sätta i ett USB-minne eller minneskort i rätt kortplats på Chrome-enheten så öppnas filerna automatiskt på en ny flik.

Lägg upp foton, till exempel, genom att markera bilderna och klicka på Överför till Picasa. Välj ett av dina album eller skapa ett nytt.

Läs mer om att hämta och hantera filer på en Chrome-enhet.

Konfigurera Wi-Fi eller aktivera 3G

Chrome-enheter har utformats för att elever och lärare ska kunna vara uppkopplade när som helst, överallt. Oavsett om de använder Wi-Fi eller har en Chrome-enhet med 3G kan de göra följande ...

Anpassa Chrome-enheten

På en Chrome-enhet möts elever och lärare av sin personliga användarmiljö varje gång de loggar in. Hjälp eleverna att anpassa sina Chrome-enheter med några av följande alternativ ...

Få ut mesta möjliga av Chrome

Allt dina elever och lärare gör på en Chrome-enhet kanske de redan gör i den välbekanta webbläsaren Chrome. Chrome har en mängd funktioner som kan hjälpa elever och lärare att använda Internet mer effektivt, inklusive ...

Adressfältet – Öppna en webbadress, skapa ett bokmärke för en sida, sök på webben, sök efter en specifik webbplats eller öppna skolans intranät. Allt detta kan de göra genom att skriva i adressfältet högst upp i webbläsaren.

Instant – Visa sökresultat och webbsidor medan du skriver; du behöver inte ens trycka på Retur. Aktivera funktionen Instant under Alternativ i Chromes inställningsmeny.

Översätt – När du öppnar webbsidor på främmande språk visas ett fält högst upp i webbläsaren. Klicka på Översätt och översätt hela webbsidor på ett kick.


Tillägg – Lägg till extrafunktioner i Chrome-enheten genom att söka efter och installera tillägg från Chrome Web Store.

Förhandsgranska kommande förändringar för Chrome OS

Chrome-enheter blir bara bättre med tiden ... Detta tack vare automatiska uppdateringar som alltid ger elever och lärare den senaste versionen av Chromes operativsystem så fort den blir tillgänglig (i regel var sjätte vecka). Administratören kan konfigurera hur ofta enheterna uppdateras. Så här ser du vilka ändringar som är på gång ...

Byt från den stabila kanalen till beta- eller utvecklingskanalen. Då får du tillgång till den absolut senaste versionen av operativsystemet.

Läs de senaste uppdateringarna om nya funktioner i Chrome på bloggen Google Chrome Releases.

Tillbaka till början