Nu är Chromebook här

Den nya datorn från Google. Den startar på några sekunder, har inbyggt virusskydd och en batteritid som räcker hela skoldagen. Använd dina favoritappar från Google och alla resurser på webben, var som helst, när som helst.
Från 2290kr.

Kontakta oss

Googles utbildningscenter

Chromebook har ledande produkter från Google inbyggt, till exempel Sök på Google, Gmail och Dokument, så att elever och personal kan sätta igång direkt med att studera, skapa och samarbeta. Administratörer kan även konfigurera olika användargrupper via fjärråtkomst och komma åt och anpassa särskilda utbildningsappar från Chrome Web Store.

Inbyggda appar från Google

Skapa och dela dokument med Google Apps för utbildning (valfritt), utforska en annan stad eller ett annat land med Google Maps eller titta på ett videoklipp om trigonometri på YouTube Utbildning och mycket mer med inbyggda appar.

Snabbt som Chrome

Läs in webbplatser på ett kick med den inbyggda webbläsaren Chrome, världens populäraste webbläsare. Med Chrome Instant hämtas de webbsidor som du besöker ofta när du börjar skriva webbadresserna.

Fungerar tillsammans med andra enheter

Chromebook synkroniseras smidigt med andra enheter som kör Chrome, till exempel en Android-mobil eller surfplatta osv., så att elever och lärare kan komma åt sina filer, bokmärken, appar och andra inställningar var de än befinner sig.

Appar för klassrummet

I Chrome Web Store finns tusentals gratis- och betalappar för utbildning, verktyg och tillägg som hjälper elever och lärare att få ut så mycket som möjligt av Chromebook. Skapa videoprojekt med GoAnimate, lär dig geometriska teorem med Geogebra och få ut så mycket som möjligt av lektionen med utbildningssystemet Haiku LMS. En hel värld av kunskap väntar på dig.

Arbeta och samarbeta

Låt eleverna skriva uppsatser på svenskan, skapa kalkylark på fysiken, göra gruppresentationer på historian och skisser på bilden med appar som Google Dokument, Zoho eller SlideRocket.

Bild och video

Låt eleverna redigera sina egna bilder med appar som Pixlr Editor eller skapa egna videoprojekt med appen GoAnimate eller Videoredigeraren på YouTube. De kan även skapa egna serier med appen Pixton Comic Maker.

Fungerar offline

Chromebook innehåller offlineappar som Google Dokument och Offline Gmail, vilket innebär att elever och lärare kan vara produktiva även när de inte har tillgång till webben

 •  

  Offline Gmail

  Skicka och svara på e-post

 •  

  Google Drive

  Skriva och redigera dokument

 •  

  Kalender

  Visa och svara på inbjudningar till event

 •  

  Scratchpad

  Göra en anteckning när du är på språng

 •  

  Media

  Lyssna på musik och titta på video med den inbyggda mediespelaren

 •  

  Och mycket annat

  I Chrome Web Store hittar du fler offlineappar

Videoklipp, filmer och mycket mer

Berika eleverna och lektionerna med en rad olika utbildningsfilmer, klassiska filmer och låtar på deras Chrome-enheter. Prova YouTube för skolor, YouTube Utbildning och Netflix om du är ute efter filmer och videoklipp. Spela upp musik direkt med appar som Pandora eller ordna din musiksamling med Google Play Musik. Du behöver aldrig mer lägga tid på att synkronisera mediefiler.

Tillbaka till början

Perfekt att dela med andra

Elever kan dela en och samma Chromebook och ändå få en unik användarupplevelse när de loggar in. Den har stöd för flera användare så att alla kan komma åt sina egna filer, appar och inställningar.

Flera profiler på ett enkelt sätt

Med flera inloggningar kan du enkelt och säkert dela din Chromebook med klasskamrater, vänner och familj. Alla får sina egna personliga appar, inställningar och bokmärken när de loggar in.

Gäster är välkomna

Med gästläget kan andra använda Chromebook utan något användarkonto. Gäster kan inte komma åt data som sparats i Chromebook och all webbhistorik tas bort när de avslutar besöket.

Dela så mycket du vill

Chromebook har inbyggt antivirusskydd så att elever och lärare kan dela den med andra utan att behöva råka ut för programinstallationer, skadlig programvara eller ändrade inställningar.

Tillbaka till början

Problemfritt

Chromebook är utformad för att du ska kunna arbeta snabbare, enklare och säkrare. Den startar på några sekunder, blir aldrig långsammare och kräver nästan inget underhåll. Elever och lärare kan därför göra mer och oroa sig mindre.

Inget mer väntande

Chromebook startar på mindre än tio sekunder och återupptas från viloläge direkt. Till skillnad från andra datorer översvämmas inte Chromebook av gammal programvara och blir inte långsammare med tiden.

Inget underhåll

Tack vare automatiska uppdateringar hämtas säkerhets- och programvaruuppdateringar så att du slipper göra det. Du behöver inte längre ägna timmar åt att installera programändringar.

Ingen fara

Chromebook har flera säkerhetsnivåer för att undvika virus och skadliga program utan extra säkerhetsprogram. Med Google Drive säkerhetskopieras alla dina filer på webben tryggt och säkert, även om din Chromebook skulle trilla i plurret.

Välj din Chromebook

Den är snabb och enkel att använda. Perfekt för elever, lärare och alla som vill lära sig mer. Learn More

Tillbaka till början