Funktioner

Med Chrome blir det enkelt att använda modern HTML5 och webbappar i klassrummet utan att behöva oroa dig för om webbläsaren ska kunna hålla måttet.

Ladda ned Chrome MSI

MSI-paketet för Chrome för Windows 10/8.1/8/7 64-bit

(MSI-paketet för Chrome för Windows 10/8.1/8/7 32-bit)

Ladda ned Chrome MSI

MSI-paketet för Chrome för Windows 10/8.1/8/7 32-bit

(MSI-paketet för Chrome för Windows 10/8.1/8/7 64-bit)

Hastighet

Hastigheten ökar inlärningen. Chrome är byggd för att vara snabb på alla sätt och vis – oavsett om du startar från skrivbordet, läser in webbsidor eller kör avancerade utbildningsverktyg. Chrome fungerar snabbt även på billigare datorer. Du kan därmed spara pengar eftersom det ökar livslängden på datorn.

Säkerhet

I Google Chrome for Education används tekniker som Säker webbsökning och sandlådor så att elever och lärare skyddas från webbplatser med onda avsikter, virus, skadlig programvara och lösenordsfiske. Chromes övergripande skriptskydd har extra skydd mot webbplatser som försöker angripa skolnätverk eller stjäla användaridentiteter.

Google Apps för utbildning

Chrome konstruerades redan från början för att optimera produktserien Google Apps for Education. Chrome har stöd för många funktioner som inte är tillgängliga i andra webbläsare, bland annat offlineanvändning av Gmail, Dokument och Kalender, meddelanden på skrivbordet och redigeringsfunktioner som dra/släpp och klipp/klistra.

Enkelt

Det är enkelt att driftsätta och administrera Chrome. Istället för att lägga tid på att konfigurera webbläsare och Internetanslutningar kan IT-administratörerna anpassa och använda Chrome efter behov. De kan t.ex. se till att vissa tillägg och Google Web Store-appar börjar användas via grupprinciper för alla elever medan lärargrupper automatiskt får tillgång till andra appar, tillägg och webbplatser.

Anpassning

I Chrome Web Store finns hundratals tillägg och program för utbildning och samarbete som du kan använda i Chrome och distribuera till elever och lärare. Dina elever och lärare kan köra kraftfulla, skalbara webbprogram på Windows, OSX och Linux med fullständig HTML5-support utan att uppgradera operativsystemet.

Uppgraderingar

Du behöver inte uppgradera operativsystemet eller köpa dyr programvara när du vill förbättra prestandan och säkerheten hos Chrome. Behåll din nuvarande webbläsare så att du kan köra gamla appar i Internet Explorer och distribuera Chrome i hela skolan för att sköta resten.