De första stegen

Snabb att implementera och enkel att använda. Med några enkla steg kan dina anställda börja använda Chromebook.

Läs mer

Appar

Optimal för användning av webbappar och andra webbläsarbaserade företagsverktyg. Kika på några av de mest populära apparna.

Läs mer

Behärska grunderna

Enkel och elegant med muskler som märks. Ta reda på hur du får ut mesta möjliga av en Chromebook.

Läs mer

De första stegen

Det är lätt att börja använda Chromebook – oavsett om du är IT-administratör eller nyanställd. Eftersom Chromebook fungerar på ett liknande sätt som webbläsaren Chrome står ingen svår inlärningsprocess i vägen för arbetet. Med det webbaserade administrationsverktyget är det enkelt att administrera alla dina Chromebooks.

Har du en fråga som rör användning eller hantering av Chromebook?

Läs de vanliga frågorna

Komma igång

Chromebook fungerar bra i de flesta IT-miljöer. Med hjälp av checklistan kan du kontrollera att de passar för din verksamhet.

Köpa

Det går att köpa Chromebook direkt från Google. Kontakta säljavdelningen om du vill ha mer information eller köpa den.

Distribuera

IT-administratören kan konfigurera och hantera Chromebooks centralt via ett webbaserat administrationsverktyg. De utförliga implementeringsinstruktionerna hjälper dig att komma i gång.

Med hjälp av

Öppna en Chromebook, logga in och du är redo att arbeta! Guiden Komma igång kan hjälpa dig på vägen.

Tillbaka till början

Appar

Appar för små företag

Appar för produktivitet

Appar för företag

Tillbaka till början

Dela din Chromebook med kollegor, kunder eller familj

När du eller en kollega loggar in på en Chromebook får ni egna anpassade upplevelser. Några exempel på Chromebooks delningsfunktioner:

Med gästsessioner kan användare surfa inkognito på webben, utan att logga in.Webbaserade konfigurationer låter administratören stänga av gästsessioner eller kontrollera vem som kan logga in på en viss Chromebook

Konfigurera Google Cloud Print

Med Google Cloud Print kan du göra utskrifter från din Chromebook på valfri molnanpassad skrivare, oavsett om den står på ditt skrivbord eller i en annan världsdel. Med Google Cloud Print kan du ...

Skriva ut på en molnanpassad skrivare eller en vanlig skrivare som är kopplad till en Windows- eller Mac-dator med webbläsaren Chrome.

Tänk dig att kunna dela din skrivare med vem du vill, lika lätt och säkert som du delar en text i Google Dokument.

Skriv ut filer från din Chromebook genom att trycka på Ctrl + P (Obs! Först måste du konfigurera skrivaren och koppla den till ditt konto).

Läs mer om Google Cloud Print.

Lägg upp foton och filer

Med en Chromebook kan du överföra filer till molnet med ett enda klick. Så här gör du för snabb överföring från din Chrome-enhet:

Sätt i USB-enheten eller minneskortet i avsett fack i Chromebook, så öppnas dina filer automatiskt i en ny flik.

Om du vill överföra bilder markerar du bilderna, klickar på Överför till Google+ och väljer sedan ett befintligt album eller också skapar du ett nytt.

Läs mer om att hämta och hantera filer på din Chromebook.

Videochatta eller ring röstsamtal

Direkt när du har loggat in på din Chromebook för första gången kan du börja videochatta, ringa röstsamtal eller ordna hangouts. Här följer några av funktionerna för video- och röstchatt ...

Hangouts är förinstallerat på din Chromebook och integrerat med Gmail och Google+.

Den inbyggda webbkameran och mikrofonen fungerar utan att du behöver hämta filer eller pluginprogram. Det är busenkelt att starta en kostnadsfri videochatt. Du öppnar bara ett chattfönster i Gmail eller Google+ och klickar på ikonen för videochatt.

Läs mer om hur hangouts fungerar.

Konfigurera Wi-Fi eller aktivera 3G

Chromebook har utformats för att du ska kunna vara uppkopplad när som helst, överallt. Vare sig du har Wi-Fi eller tillvalet 3G kan du ...

Snabbt ansluta till ett Wi-Fi-nätverk genom att klicka på Wi-Fi-ikonen

Klicka på Aktivera mobila data på en 3G-utrustad Chromebook om du vill använda ditt kostnadsfria mobila bredband

Välj ett abonnemang där du betalar efter hand från Chromebooks trådlösa operatörer eller sätt i ett SIM-kort och anslut via mobilnätet var du än är.

Anpassa Chromebook

På Chromebook får du en personlig användarupplevelse varje gång du loggar in. Det finns flera sätt att göra användarupplevelsen ännu mer din egen ...

Teman – Ge din webbupplevelse ett helt nytt utseende genom att installera ett av tusentals teman skapade av professionella konstnärer eller genom att skapa ett anpassat tema för ditt företag.

Sökmotorinställningar – Ange vilken sökmotor du vill använda när du utforskar webben, oavsett om det är Google eller ett anpassat verktyg för att söka igenom företagets filer.

Ändra profilbild – Ta en ny profilbild eller välj mellan kreativa alternativ genom att klicka på skiftnyckelmenyn och öppna fliken Personligt på sidan Inställningar.

Kortkommandon – Tryck på Ctrl + Alt + ? på Chromebook om du vill se kortkommandon som kan hjälpa dig att surfa ännu snabbare.

Få ut mesta möjliga av Chrome

Chromebooks använder Chrome, världens populäraste webbläsare. Chrome har många funktioner som hjälper dig att jobba effektivt på webben ...

Adressfältet – Öppna en webbadress, skapa ett bokmärke för en sida, sök på webben, sök efter en specifik webbplats eller öppna företagets intranät. Allt detta kan du göra genom att skriva i adressfältet högst upp i webbläsaren.

Instant – Visa sökresultat och webbsidor medan du skriver; du behöver inte ens trycka på Retur. Aktivera Instant under Alternativ i skiftnyckelmenyn.

Översätt – När du öppnar webbsidor på främmande språk visas ett fält högst upp i webbläsaren. Klicka på Översätt och översätt hela webbsidor på ett kick.

Tillägg – Lägg till extrafunktioner i din Chromebook genom att söka efter och installera tillägg från Chrome Web Store.

Synka – Välj vad du vill synkronisera mellan Chromebook och andra datorer som har webbläsaren Chrome – från bokmärken och teman till tillägg, appar och inställningar.

Den absoluta framkanten

Chromebooks är utformade för att bli bättre med tiden med hjälp av automatiska uppdateringar som ger dig den senaste versionen av operativsystemet Chrome. Nya versioner kommer med några månaders mellanrum. Så här får du det allra senaste från Chrome ...

Byt från den stabila kanalen till beta- eller utvecklingskanalen. Då får du tillgång till den absolut senaste versionen av operativsystemet.

Läs de senaste uppdateringarna om nya funktioner i Chrome på bloggen Google Chrome Releases.

Byt till utvecklarläge på Chromebook om du vill testa en egen version av operativsystemet.

Tillbaka till början