Hantera nu

Svar på dina frågor om Google Företagsprofil

Vanliga frågor om företagsprofiler

Din företagsprofil är ett kostnadsfritt verktyg som hjälper dig att styra hur ditt företag visas på Google Sök och Maps. Med en företagsprofil kan du kommunicera med kunder, lägga upp nyheter, visa upp dina produkter och tjänster, ta emot matbeställningar och annat.

Läs mer om hur Google hämtar information om ditt företag

Ja, det kostar inget att skapa en företagsprofil på Google. Skapa din profil utan kostnad och hantera ditt företag från Google Sök och Maps för att nå fler kunder.

Du kan hantera din profil direkt från Google Sök eller Maps genom att söka efter ”mitt företag” eller skriva ditt företagsnamn. Du kan även logga in på webbplatsen för Google Företagsprofil.

Läs mer om hur du kan hantera din företagsprofil direkt på Google

Ja, du kan ha en profil även om ditt företag inte har en fysisk adress men har personlig kontakt med kunder. Du kan även ha en profil om du har ett hybridföretag som betjänar kunder på din företagsadress och dessutom besöker eller levererar direkt till kunder. Du kan också ha en profil om du har ett företag som erbjuder hushålls- och hantverkstjänster och besöker eller levererar direkt till kunder men inte betjänar kunder på företagsadressen. Exempel är rörmokare och städfirmor.

Läs om hur du gör anspråk på och verifierar din profil om du har ett företag som erbjuder hushålls- och hantverkstjänster

Ja, en kostnadsfri företagsprofil är ett komplement till din webbplats som gör din befintliga företagswebbplats mer framträdande på Google Sök och Google Maps.

Genom att verifiera ditt företag kan vi kontrollera att du är den rättmätiga ägaren av företaget och har behörighet att hantera din företagsprofil. Din säkerhet är viktig för oss. Vi vill inte att andra än du och dina godkända ansvariga ska kunna göra ändringar i din profil.

Du kan visa att du erbjuder tjänster både på plats och online genom att använda attribut i din företagsprofil.

Läs mer om hur du visar dina onlinetjänster

Ja, du kan svara på recensioner när du är inloggad på ditt konto. När du svarar på en recension visas ditt svar under kundens recension på Google Sök och Maps under etiketten Svar från ägaren.

Läs mer om hur du svarar på recensioner

Ja. Om ditt företag erbjuder specifika tjänster med olika tider (till exempel särskilda öppettider för riskgrupper, leverans eller avhämtning) kan du ange Fler öppettider i stället för särskilda öppettider.

Läs mer om hur du anger Fler öppettider

Använd attribut för att informera dina kunder om dina tjänster, som Servering eller Hämtning utanför. Du kan även ange säkerhetsåtgärder som ni vidtar, som Munskydd krävs, Personalens kroppstemperatur kontrolleras eller Ytor desinficeras mellan besök. Läs om hur du lägger till och redigerar dina företagsattribut." to "Använd attribut för att informera dina kunder om dina tjänster, som Servering eller Avhämtning. Läs om hur du lägger till och redigerar dina företagsattribut.

Läs mer om hur du redigerar attribut

Uppdatera din meny när du har nya rätter eller specialerbjudanden för attrahera nya kunder. Du måste logga in på din företagsprofil för att uppdatera menyn. Klicka på Information > Meny i menyn till vänster. Redigera menyn eller lägg till nya uppgifter.

Läs mer om hur du uppdaterar din meny

Nu kan du uppdatera din företagsprofil direkt från Google Sök och Maps. Börja med att logga in på det Google-konto du använde för att verifiera ditt företag. På Google Maps trycker du på din profilbild högst upp till höger i appen och väljer Din företagsprofil för att komma åt verktygen. På Google Sök söker du efter ditt företagsnamn eller ”mitt företag” för att uppdatera din profil.

Läs mer om hur du uppdaterar din profil från Sök och Maps

Företagsprofilerna ersätter Google Places för företag, företagsuppgifter på Google och företagssidor på Google+.

Ja. Programmet Utvalda partners lyfter fram partners som tillhandahåller värdefulla tjänster till Google My Business-säljare.

Läs mer om Utvalda partners

Vi har verktyg som hjälper företag av alla typer att blomstra och växa, med allt från specialanpassade tips och råd till effektivisering av arbetsflödet.

Se fler verktyg

Du kan använda Google Ads för att nå fler kunder. Google Ads leder människor till ditt företag oavsett vad du säljer.

Läs mer om hur du använder Google Ads

Delta i samtalet

Hantera nu