Drive logo

Utforska lagringsfunktionerna på Drive

Dina grejer, på ditt sätt – Drive-funktioner

 

Med ett Google-konto får du 15 GB lagringsutrymme utan kostnad. Lagringsutrymmet används av Google Drive, Gmail och Google Foto så att du kan lagra filer, spara e-postbilagor och säkerhetskopiera foton och videor. Om du behöver mer än 15 GB kan du uppgradera till Google One.

15 GB gratis lagringsutrymme på Google Drive, logotyp

Bilder, videor, presentationer, PDF-filer, till och med Microsoft Office-filer. Oavsett filtyp kan de förvaras säkert på Drive.

Lista över filtyper i Google Drive,  inklusive bilder, dokument och musik

Filer på Drive är privata tills du väljer att dela dem. Du kan snabbt bjuda in andra att visa, dokumentera och redigera filer eller mappar som du väljer. Det är webbsamarbete på det enklaste sättet.

Sekretess- och delningsalternativ på Google Drive

Säkerheten för dina filer är avgörande. Därför är alla filer på Drive skyddade oavsett vad som händer med din smartphone, surfplatta eller dator. Drive krypteras med SSL, samma säkerhetsprotokoll som används i Gmail och andra Google-tjänster.

Säkerhetslås för Google Drive

Gjord för att fungera med Google

 
Fotobilaga i Gmail sparas på Drive med ett klick

Håll muspekaren över en bilaga i Gmail och sök efter Drive-logotypen. Med den går det att spara alla bilagor på Drive och sedan ordna och dela dem på en enda, säker plats.

Fotobilaga i Gmail sparas på Drive med ett klick

Drive känner igen föremål på dina bilder och text i skannade dokument. Det går att söka efter "Eiffeltornet" och hitta textdokument med ordet, men även bilder på själva Eiffeltornet.

Foto av Oregons kust som sparats på Google Drive och delats på Google+

Lagra dina foton i Drive och väck dem till liv med Google Foto. Ge dem enkelt ett expertredigerat utseende, plus animationer, filmer med mera.

Google Drive-data på Chromebooks

Google Drive är inbyggt i Chromebook, så dina filer och foton säkerhetskopieras automatiskt. Du får 100 GB kostnadsfritt lagringsutrymme i två år med de flesta nya Chromebooks.

 

Arbeta smartare med appar

 

Samarbeta med andra. Dela dokument och filer, skapa kalkylark och gör en presentation var du än är med våra appar för Dokument, Kalkylark och Presentationer.

Google Drive, Dokument, Kalkylark och Presentationer är tillgängligt för delning

Med Google Formulär kan du göra en undersökning eller en snabb laguppställning i ett enkelt onlineformulär. Sedan får du resultaten prydligt uppställda i ett kalkylark.

Exempel på Google Formulär på Google Drive

Rita diagram eller skapa flödesscheman och lägg sedan enkelt till dem i andra dokument eller bädda in dem på en webbplats med Google Teckningar.

Ikon för Google Teckningar

Redigera din profilbild, skissa lite, skapa en tankekarta med mera. Det finns över 100 Drive-appar som du kan använda efter behov. Installera en app från Drive-samlingen i Chrome Web Store och testa själv.

Över 100 Google Drive-appar är tillgängliga

Gå längre med Drive

 
Exempel på att spara dokument på Drive genom att ta ett foto med en Android-mobil

Skanna alla dina pappersdokument med Drive for Android. Ta helt enkelt bilder av dokument såsom kvitton, brev och meddelanden och Drive lagrar dem som PDF-filer.

Google Drive – reglage för offline eller online switch

Gör filer tillgängliga offline så att de går att visa om telefonen förlorar anslutningen, som till exempel på ett flygplan eller i en byggnad med dålig anslutning.

Exempel på filversionshistorik på Google Drive

Det går att gå tillbaka så långt som 30 dagar med de flesta filtyper, vilket gör det enkelt att se vem som har ändrat och återvända till tidigare versioner. Det är fildelning på det enklaste sättet.