Nu är Chromebook här

Den nya datorn från Google. Den startar på några sekunder, har inbyggt virusskydd och en batteritid som räcker hela skoldagen. Använd dina favoritappar från Google och alla resurser på webben, var som helst, när som helst.
Från 2290kr.

Kontakta oss

Den ser ut som en laptop och känns som en laptop men ...

Chromebook är en ny typ av dator som är utformad för att du ska kunna arbeta enklare och snabbare. I Chromebook används Chrome OS, ett operativsystem med flera säkerhetslager, lagring i molnet och med de populäraste utbildningsprodukterna från Google inbyggda.

Vad är ett operativsystem?

Operativsystemet är den viktigaste komponenten i datorn som gör att det går att köra program och hantera filer. Några exempel på operativsystem är Windows (som används i PC), OS X (som används i Mac), Android och iOS (som används i mobiler och surfplattor).

 

Färdig att användas – både i plugget och jobbet

I Chromebook finns appar för uppgifter som du utför dagligen, både i och utanför klassrummet, och det finns tusentals andra utbildningsappar i Chrome Web Store.


Appar är program som du använder på en Chromebook för att till exempel skapa dokument, redigera bilder och utveckla webbplatser. Du behöver inte längre köpa och installera programvara – det finns tusentals kostnadsfria appar och de uppdateras automatiskt.

Uppgifter Webbapp
Skapa dokument, kalkylark och presentationer  

Google Dokument, Kalkylark och Presentationer

Skydda dina grejer

Google Drive är en tjänst för lagring på webben som finns inbyggd i Chromebook, så att elever och lärare tryggt kan spara och komma åt sina saker på webben och slippa säkerhetskopiera filer manuellt. Nu behöver du inte längre oroa dig för att tappa bort filer eller uppsatser.

Fördelar med molnet

Till skillnad från riktiga moln är molnlagring pålitligt och säkert. Det är ungefär som att spara pengar på banken. Endast användare med åtkomst (elever, lärare osv.) kan komma åt uppgifterna (med rätt lösenord). De kan dessutom komma åt dessa data var de än befinner sig och på vilken enhet som helst, till exempel en bärbar dator eller en mobil. Alla filer skyddas även om enheten kommer bort eller skadas.

Du har kontroll över dina data

Med Google Drive lagras dina data i Googles ytterst säkra datacenter. I användarvillkoren framgår det att det som är ditt förblir ditt. Du äger dina filer och kontrollerar vem du delar dem med – så enkelt är det.

Sinnesfrid på köpet

Säkerheten har prioriterats högt vid utformningen av Chromebook, så du behöver inte oroa dig för virus och skadlig programvara. Du behöver inte köpa och installera separata säkerhetsprogram. Ingen lektionstid behöver slösas bort på teknisk support.

Säkerhet på allvar

Principen om skydd på djupet innebär att Chromebook har flera lager av skydd. När du startar datorn kontrollerar den att systemet inte har manipulerats. Chromebook hämtar även uppdateringar automatiskt så att du alltid har de senaste säkerhetslösningarna.

Skyddad sekretess

Om du inte vill att webbplatser som du besöker och filer som du hämtar ska sparas i historiken i webbläsaren kan du använda inkognitoläget. Ännu mer privat blir det om du startar gästläget vid inloggningen. Då rensas webbinformationen och eventuella hämtningar automatiskt när sessionen avslutas. Inkognitoläget och gästläget kan inaktiveras av administratören.

Läs mer

Verifierad start. Systemanropsfiltrering. Återställningsskydd. TPM-certifikat. Om du gillar säkerhet kan du läsa mer om principerna bakom säkerheten i Chromebook.

Snabb från start till slut

Chromebook startar på mindre än tio sekunder och blir inte långsammare. Det kan ta trettio sekunder eller mer för vanliga datorer och de blir ofta långsammare med tiden.


Med Chromebook slipper du de vanliga problemen med programvara och gamla datorer. Datorn är snabb hela tiden och blir t.o.m. snabbare med tiden.
Chromebooks
Mindre än 10 sekunder
Vanliga datorer
Mer än 30 sekunder

Blir hela tiden bättre

Chromebook uppdateras automatiskt och helt gratis så att du alltid har de senaste programmen och säkerhetsuppdateringarna. Du behöver aldrig köpa eller installera uppgraderingar manuellt.

Automatiska uppdateringar

Chromebook har en mekanism för automatisk uppdatering så att du alltid får de senaste programmen och säkerhetsfunktionerna utan att ens behöva tänka på det. Räkna med regelbundna uppdateringar och systemförbättringar varannan månad.

Håll koll på det senaste

Om du vill veta mer om de senaste och bästa funktionerna kollar du in bloggen för Chrome. För teknikintresserade finns bloggen Chrome Releases.

Inbyggd anslutning

I Chromebook finns även offlineappar för de sällsynta tillfällen du inte är ansluten till internet.

Anslutning via 3G

Du kan ansluta till internet via 3G (valfritt), även när det inte finns något lokalt Wi-Fi-nätverk.

Offlineappar

Med appar som Google Dokument och Offline Gmail kan elever och lärare arbeta även vid de sällsynta tillfällen de inte har tillgång till webben.

Välj din Chromebook

Den är snabb och enkel att använda. Perfekt för elever, lärare och alla som vill lära sig mer. Learn More

Tillbaka till början