GoogleAnalytics

Analysverktyg

Gör en djupdykning i informationen. Med standardrapporterna är det enkelt att mäta och tolka engagemanget på webbplatsen. Dessutom är det enkelt att snabbt skapa anpassade rapporter och besökarsegment och hitta viktig information som du vill dela med teamet.

Rapporter i realtid: Mät aktiviteten samtidigt som den inträffar

Ta reda på hur många personer som besöker din webbplats just nu, varifrån de kommer och vad de tittar på. I rapporten Realtid kan du se om det nya innehållet på webbplatsen är populärt eller om dagens erbjudande leder till trafik till webbplatsen. Dessutom kan du se de omedelbara effekterna av Twitter- och blogginlägg.

Läs mer

Anpassade rapporter: Ange vilken information du vill analysera

Skapa en egen statistiköversikt på bara några minuter. Du behöver inte gräva i stora mängder information utan kan hitta svaren du behöver direkt. Skapa rapporter som du kan dela med kollegerna och vaska fram informationen som behöver skickas vidare.

Läs mer

Anpassade variabler: Skapa och analysera egna anpassade segment

Med anpassade variabler blir det enklare att tolka kundsegmenten och ta reda på hur besökarna engagerar sig på webbplatsen. Du kan anpassa Google Analytics och samla in den kundinformation som är viktigast för företaget.

Läs mer

Avancerad segmentering: Analysera enkelt särskilda delmängder av trafiken

Varför resulterar vissa besök i $150 lönsamma försäljningar men inte andra? Det kan du ta reda på med hjälp av avancerade segment. Använd fördefinierade segment, t.ex. Besök med omvandlingar eller Organisk trafik, eller skapa egna. Analysera enskilda segment eller jämför flera segment i alla rapporter.

Läs mer

Översikter: Ordna, bevaka och dela resultatindikatorer

Börja med en översikt över företagets viktigaste resultatindikatorer. Skapa sedan en översikt över företagets sökmotoroptimering. Du kan dra och släppa alla översikter där du vill ha dem. De är helt widgetbaserade och mycket anpassningsbara.

Läs mer

Visualisering: Ta reda på besökarnas vägar på webbplatsen

Google Analytics innehåller flera effektiva visualiseringsverktyg, bland annat Flödesvisualisering och Analys på din sida. Rapporterna Flödesvisualisering innehåller en analys av besökarnas vägar på webbplatsen. Med Analys på din sida får du en visuell bild av hur användarna samverkar med sidorna på webbplatsen. För att förenkla analysarbetet har vi byggt in flera diagram så att du kan se informationen exakt så som du själv vill.

Delning: Nu kan alla på företaget samarbeta med varandra

Faktabaserade beslut fungerar bäst när det är enkelt för teamen att dela information med varandra. Med hjälp av delningsverktygen i Google Analytics kan teamet som ansvarar för att skapa sökord samarbeta nära teamen som ansvarar för sökmotoroptimering och innehåll. Använd funktionen Upplysningar och varningar om du vill hitta oförutsedda förändringar och informera kollegerna. Markera viktiga händelser i kontohistoriken så att andra kan se dem. Skapa och dela anpassade översikter med den statistik som är viktig för företaget.

API:er och anpassningar – formatera informationen exakt så som du vill ha den

Med hjälp av appar, plugin-program och anpassade funktioner kan du integrera Google Analytics i företagets arbetsflöden. Använd lösningar från tredje part eller skapa egna appar med hjälp av Google Analytics-API:n.