Sjötungsfilé på stallets vis

Serverar: 4 portioner

Såsen till denna fiskrätt är så god att man kan äta den med slev - Mums! Den kan också göras i förväg och värmas när det är dags för servering.

Ingredienser

  • 8-12 sjötungsfiléer el. rödspätta-, vitlingsfilé,600 g
  • Salt
  • Ägg
  • Skorpmjöl
  • 3 msk margarin
  • Sås
  • 150 g skivade champinjoner
  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk + 3 dl vispgrädde (el 2 dl vispgrädde+2 dl tunn grädde)
  • 4 tomater, skållade och hackade
  • 1 msk paprikasallad (inlagd)
  • 15 oliver, skivade
  • 3 msk hackad dill
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • Vitpeppar
  • Sellerisalt
  • Dragon
  • Timjan
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Såsen: fräs champinjonerna i margarin tills fuktigheten som bildats dunstat in. Strö över mjölet och späd med grädden. Låt såsen koka tills den tjocknat. Tillsätt tomater, paprikasallad, oliver, dill, vitlök och smaka av med kryddorna.
    2. Skölj fiskfiléerna och låt dem rinna av. Salta. Rulla ihop dem (fäst ev med tandpetare) och doppa dem lätta i uppvispat äggoch saltat skorpmjöl. Ställ dem i ett smort ugnssäkert fat. Klicka över margarin och stek dem i ugnen 225 grader, ca 15 minuter. Ös dem med fettet då och då. Häll eller ös av stekfettet när fisken är färdig. Värm såsen och häll den runt filéerna. Garnera med hackad paprika och dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gerties 26 maj 2010

    Suveränt god fiskrätt

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben