15 hästar hittades stympade – blev offer för vansinnig internet-utmaning

Fransk polis letar efter ett gäng kriminella som ligger bakom lemlästande av flera hästar runt om i Frankrike. Sedan början av året har flera hästar och åsnor hittats med avskurna kroppsdelar, vilket polisen menar kan vara en del av en vansinnig utmaning som trendar på internet.

Ögon som petats ur och ben som skurits bort är exempel på vad några hästar i Frankrike utsatts för den senaste tiden. Hästarna har hittats lemlästade med grova sår, när de skyldiga lämnat platsen för längesedan.

Häst fick öronen avskurna

Tidigare i år rapporterade franska France Bleu, att en häst vid Château-Salins fått sina öron bortskurna. Bara några dagar senare hittades en annan häst som varit med om samma sak, fast på andra sidan av Frankrike.

Enligt Daily Mail har attackerna varit ett problem sedan februari i år, men de senaste veckorna har de blivit värre och mer frekventa.

En häst som hittades hade fått ett öga utstucket, och på en annan hade magen skurits upp. Flera av hästarna som blivit offer för en attack har varit döda när de hittats.

Polis jobbar hårt för att hitta skyldiga

Enligt franska medier är detta något polisen tar på stort allvar. De jobbar nu med att hitta de som ligger bakom dåden, och misstänker att motiven kan vara en del av utmaning.

”Är det en utmaning på internet? Impulsen av en individ? Alla tänkbara vägar undersöks, säger Bruno Wallart från polisen i Riom i Puy-de-Dome-regionen i centrala Frankrike, där flera hästar lemlästats.

Exit mobile version