Site icon Malin Nordblom

Laga syrensaft

En kanna hemmalagad syrensaft.

Säsongen är kort så plocka, lukta och laga syrensaft med detta enkla syrensaftsrecept! Syrensaften späder du ut med vatten, tonic eller så blandar du dig en cocktail med inslag av syrensaft. Jag tycker att saften är helt oemotståndligt vacker och smakar gott gör den också. För att få en mer färgrik syrensaft så kan du använda dig av mörklila syrener, eller blanda de ljuslila med de mörkare syrenerna när du lagar syrensaft. Tänk på att plocka syrener någonstans där du vet att de inte blir besprutade och plocka ej heller syrener för nära en väg för du vill inte laga saft på ofräscha blommor!

Syrener överallt under dess korta säsong!

DETTA BEHÖVER DU FÖR ATT LAGA SYRENSAFT

Täck syrenerna med citroner, jag brukar lägga ett fat över också för att tynga ned.

SÅ HÄR GÖR DU

  1. Koka upp vatten och vispa sockret tills det är helt upplöst. Ta bort från värmen och tillsätt citronsyran. Blanda.
  2. Plocka av blommorna från klasarna, och skölj syrenerna ordentligt. Lägg ner dem i en stor bunke eller karaff modell större.
  3. Sedan lägger du de skivade citronerna ovanpå, de tynger ner citronerna lite.
  4. Häll den varma vattenblandningen över syrenerna och citronerna och låt det svalna. Förvara sedan svalt i 3-4 dagar.
  5. Använd ett saftfilter för att sila av blommor och citroner. Alternativt använd en finmaskig sil och en ren handduk. Sila upp i steriliserade flaskor.
  6. Späd med vatten eller blanda ner i en drink med tonic, dekorera gärna med några syrener!

Titta gärna in på bloggen för fler recept, resetips och en massa annat. https://fabfoodieswede.com/

Clam Chowder
Exit mobile version