Peter Popovic om att lämna Färjestad i förtid. Foto: Bildbyrån

Popovic om beskedet: ”Det kom som en överraskning”

Uppdaterad
Publicerad

Peter Popovic skulle lämna Färjestad efter säsongen men tvingas nu att göra det i förtid.

Det var under tisdagsaftonen som klubben meddelade att man gör förändringar på tränarsidan och därmed låter de assisterande tränarna i Popovic och Gereon Dahlgren lämna klubben med omedelbar verkan.

– Det kom som en överraskning. Det var ingenting som jag var inställd på eller förväntade mig, säger Popovic till SVT Sport.

Det har bara gått en timme sedan Färjestad gick ut med att man gör förändringar på tränarsidan när SVT Sport når Peter Popovic över telefon. Ytterligare bara någon timme tidigare hade Popovic själv fått veta att han inte längre är önskad i Färjestads bås.

– Det är helt okej med mig ändå. Jag lever och är ingen ung rookie så att säga och det är en sådan bransch man är i, där det kan bli så här. Men det kom som en överraskning. Det var ingenting som jag var inställd på eller förväntade mig.

Vad säger du om beskedet?

– Det är alltid tråkigt att sluta i förtid. Det är så få matcher kvar på serien och sedan play-in som väntade runt hörnet. Det är klart att det är trist att kliva av nu när snart det roliga börjar, säger Popovic och fortsätter:

– Men det är inte mitt beslut. Vi har haft en tuff säsong som lag där det inte gått som vi har velat. De har sökt en förändring med en ny röst, energi och ”hej och hå” och vad det nu är. Det är väl därför det blivit så här.

”Packa ihop sakerna”

Popovic medger att det är en stor besvikelse, att hans tid i Färjestad nu avslutas på detta vis.

– Ja, det är klart att det är en besvikelse då jag hade velat gjort klart de tre seriematcherna och sedan spelat play-in och sett vart det skulle kunnat ta oss därifrån. Nu blir det inte så.

Vad ska du göra nu?

– Jag ska ta det lugnt ett tag, det finns inte så mycket att göra. Kanske packa ihop mina saker om någon dag här i Karlstad och sedan dra mig hemåt mot Västerås där jag har frun kvar.

Ryktas till Schweiz

Det har sedan tidigare i mars cirkulerat uppgifter om att Peter Popovic skulle vara klar för den schweiziska storklubben, Zürich. Uppgifter som Aftonbladet var först med att rapportera om.

Popovic vill inte kommentera de specifika uppgifterna, men bekräftar att han har jobb klart inför kommande säsong.

– Jag kan väl säga så här att jag har grejer på gång till nästa säsong. Jag vet inte hur mycket jag kan, törs eller får säga i och med att lagen spelar fortfarande dit jag ska. Det är väl därför jag inte vill kommentera mer än så, men jag kan bekräfta att jag har nytt jobb på gång.

Färjestad har tre matcher kvar av sin grundserie där man möter Malmö hemma i morgon onsdag, Brynäs borta på torsdag och avslutar borta mot Örebro på lördag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.