En död i garagebrand i Vallentuna

Uppdaterad
Publicerad

En person omkom efter en häftig brand i ett garage under Tuna torg i Vallentuna norr om Stockholm. Två ungdomar förhördes av polisen, men släpptes senare.

Ett okänt antal bilar förstördes vid branden som började vid 13:30-tiden. Personal från flera brandkårer bekämpade elden. Ett femtontal personer fördes till sjukhus med rökskador.

Rökdykare anträffade den omkomna mannen inne i garaget. Tekniker ska undersöka brandplatsen. Det började brinna på flera ställen samtidigt.

Det är inte känt hur den omkomne mannen avled eller om han var död innan branden började.

Polisen rubricerar branden som grov mordbrand. Det fanns flera olika brandhärdar i garaget. Där pågår en renovering och en teori är att det är diverse byggmaterial som har antänts.

Vittnen har sett fyra till sex ungdomar springa från platsen. Strax därefter började det välla ut rök från byggnaden. Två mineråriga pojkar togs till förhör och polisen söker efter flera ungdomar.

Branden bedömdes vara släckt strax efter klockan 17. Under släckningsarbetet utrymdes ett flerfamiljshus ovanpå garaget. Flera av de evakuerade fick återvända hem sedan polisen spärrat av garaget, men elva kunde inte återvända och fick tillfälligt boende.

Många rökskadades i samband med branden och femton fördes till sjukhus, men ingen uppges vara allvarligt skadad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.