Jamie Spears och dottern Britney Spears. Foto: TT/AP

Ny dokumentär om Britney Spears och förmyndarskapet

Uppdaterad
Publicerad

I dag släpps den hajpade dokumentären “Framing Britney Spears”. Den är producerad av New York Times och granskar vad som egentligen hände med popikonen när hon försvann från rampljuset för några år sedan.

Britney Spears har varit omyndigförklarad sedan 2008 efter en period av psykisk ohälsa. Hon har levt med sin pappa som formell förmyndare, något som lett till en stor rörelse under hashtaggen #FreeBritney.  

I dokumentären har journalister grävt djupare i de rättsliga turerna där artisten kämpat mot förmyndarskapet som innebär att hennes pappa fått laglig rätt att kontrollera hennes tillgångar.  

För första gången uttalar sig även personer i Britney Spears närhet. Bland andra en livslång vän som rest med Britney under stora delen av hennes karriär, en PR-ansvarig som från början skapade artistens image, en advokat som just nu arbetar med förmyndarskapsmålet och den första advokaten som Britney anlitade med hopp om att bestrida förmyndarskapet. 

Dokumentären strömmas på amerikanska Hulu. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.