Pressmeddelande -

Opel Sveriges VD går vidare i karriären

Opel Sveriges VD, Nicholas Parts, har beslutat sig för att lämna organisationen för att satsa på en karriär utanför företaget. Nicholas började som marknadschef för Opel Sverige i augusti 2011 och för två år sedan tog han över rollen som Verkställande Direktör.

"Vi uppskattar verkligen det hårda och lojala arbete Nicholas har lagt ner för företaget och önskar honom lycka till i sin framtida karriär", säger Rory Harvey, Executive Director Sales Opel.

"Hittills i år har Opel ökat personbilsförsäljningen med drygt 15 procent och transportbilsförsäljningen med ca 4 procent jämfört med förra året, vilket visar att arbetet som Nicholas har lagt ner för att vända Opel i Sverige har gett resultat", avslutar Rory.

Opel har redan påbörjat arbetet med att hitta en efterträdare till Nicholas Parts. Tills vidare tar Bruno Klein, Regional Sales Manager Nordic and Poland, över ledningen för Opel Sverige.

Ämnen

  • Motor

Opel är en av Europas största biltillverkare och grundades 1862. Företaget säljer mer än en miljon fordon per år, vilket gör det till GM:s näst största personbilsmärke och det tredje största i Europa. Opel i Sverige marknadsför Opels person- och lätta transportbilar. Företaget har ca 40 anställda och kontoret ligger i Marievik i Liljeholmen i Stockholm. I Sverige har Opel 78 försäljningsställen och 114 verkstäder spridda över landet. Opel har idag en marknadsandel på drygt 2,0 % i Sverige.

Kontakter

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076-1015964