Rapportera förfalskning

Ingen vill bli lurad att köpa förfalskade varor. Förfalskade varor har ett varumärke eller en logotyp som är identisk med eller i stort sett omöjlig att skilja från någon annans varumärke. De efterliknar produktens varumärkesfunktioner i ett försök att framstå som en äkta produkt från varumärkesägaren.

Google ser allvarligt på otillåten användning av våra tjänster för att marknadsföra eller sälja förfalskade varor. I de fall produkter eller tjänster från Google används för att marknadsföra eller sälja varor har vi en tydlig policy mot användning av förfalskningar. Vi lägger mycket tid och resurser på att förhindra otillåten användning som bryter mot vår policy, inklusive försäljning av förfalskade varor. Den stora majoriteten av alla webbplatser som visas i Googles sökresultat är webbplatser från tredje part, inte produkter eller tjänster från Google. Om du är orolig för innehåll som visas på en webbplats kontaktar du webbplatsägaren direkt. Om du har fått ett domstolsbeslut kan du läsa mer om vår process vid domstolsbeslut. Kolla in våra säkerhetstips för shopping online. De kan hjälpa dig att identifiera webbplatser som säljer förfalskade varor.

Vi ger även konsumenter och varumärkesägare tillgång till formulär för att rapportera otillåten användning. Du hittar formulären i hjälpcentren för respektive produkt (visa alla Googles hjälpcenter) och de innehåller följande: